Google – Speed Update algoritmus

2018. július 9-én élesedett a Google új algoritmusa, amely kizárólag mobil keresések esetén él majd.

 

Az algoritmus minden oldalra egyformán hat majd, függetlenül attól, hogy milyen technológiával működik az adott weboldal. A felhasználói szándék továbbra is egy nagyon erős szignál marad, azaz egy lassú oldal is kerülhet előre, ha egyértelmű a felhasználó szándéka (például ha konkrétan egy márkanévre keres rá).

 

Az oldalsebesség bizonyos esetekben korábban is rangsorolási tényező volt, ahogy az ma is, de ez a  rangsorolás az asztali gépeken mért sebességen alapult. Az új algoritmus azonban a weboldalak mobil verziójának sebességét veszi alapul.

 

A Google már évek óta ígérte, hogy elkészíti a mobil verziókon alapuló rangsorolási algoritmusát, most, azaz idén nyáron ez élesedik.

 

Asztali verziónál nincs változás

 

Az első és legfontosabb, hogy az asztali keresések esetén a Google továbbra is az asztali gépeken mért sebességet veszi alapul

 

Page Speed Insight a Google eszköze a napokban bővült egy új fejlesztéssel, amely megmutatja azt, hogy milyen a felhasználói élmény a sebesség kapcsán. Ez Chrome User Experience Report, az első számú eszköz , amit a Google javasol.

 

A Chrome User Experience Report-tal az a probléma, hogy a kis forgalmú oldalak esetén nem ad mindig adatot, ez a jelentés ugyanis a böngésző adataiból nyer információt. Ha egy weboldalt kevesen tekintenek meg, akkor a böngészőnek sem lesz elég adata a jelentés elkészítéséhez.

 

Forrás: ite.hu