Kiberbiztonság

Kiberbiztonság az üzleti életben

Az utóbbi években az információbiztonság az egyik legfelkapottabb téma az informatikában. A hackerek és vírustámadások egyre növekvő száma, valamint a nagy, ismert szereplők adatszivárgási esetei aktív ellenlépésekre sarkallták az informatikai közösséget. A kis- és középvállalkozások vezetői gyakran nincsenek egészen tisztában az információbiztonság kérdéseivel, a kockázatokkal és az aktuális fenyegetésekkel, és nem is akarnak az IT apró részleteivel bajlódni. Sokszor homályos elképzeléseik vannak két-három fenyegetésről, amelyet általában véve aggasztónak találnak. A költségvetés-jóváhagyási folyamat során az az elsődleges számukra, hogy az új szoftverekbe történő befektetések árérték aránya optimális legyen, és hogy ezek pozitív hatást gyakoroljanak az üzletmenetre.

Cégünk szakemberei segítenek az üzleti fenyegetések kockázatainak csökkentésében, és a hacker- és vírustámadásokhoz kapcsolódó katasztrófák megelőzősében.

Kiberbiztonság

Tudta?

Azok a vállalatok, amelyek már szenvedtek el jelentős adatvesztést rosszindulatú, titkosításalapú zsarolóvírus miatt, sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a biztonságnak, mint azok, akiknek még nem kellett szembenézniük ilyen incidenssel.

A legfontosabb kiberbiztonsági témakörök

  • “A mi cégünk túl kicsi- ki foglalkozna velünk egyáltalán?”
  • Elavult technológiák
  • A cégnél nincsenek információbiztonsági szakemberek
  • Az emberek jelentik a leggyengébb láncszemet
  • Az eszközök rendelkezésre állása

Kiberbiztonság - Fenyegetések

Az e-mail-címekhez tartozó jelszavak kitalálhatók, megszerezhetők vagy kinyerhetők a böngésző memóriájából

Napjainkban már nem elegendő egyetlen jelszó. Az emberek kis jegyzetlapokon vagy a böngészőben elmentett fájlokban jegyzik fel a jelszavaikat. Meglehetősen gyakran fordul elő, hogy a jelszavak nagyon egyszerűek, mert így kényelmesebb. Aztán pedig ugyanezeket a hitelesítő adatokat használják a megkérdőjelezhető biztonsági beállításokkal rendelkező webhelyeken és fórumoldalakon való regisztrációhoz is.

Rosszindulatú e-mail-mellékletek

A külső szemlélő számára a két dokumentum egyformának tűnhet, mégis másképp viselkednek.

Rosszindulatú e-mail-hivatkozások

A fejünkben máig „hacker”-ként számon tartott emberek már jó ideje marketingesként „dolgoznak”. Vonzó üzeneteket küldenek körbe, elkészítik a bankok fizetési oldalának valósághű másolatát, és igyekeznek hatni az emberek érzelmeire.

Rosszindulatú, titkosításalapú zsarolóvírusok támadása

A rosszindulatú, titkosításalapú zsarolóvírusok komoly veszélyt jelentenek, és gyakran  megkerülik a víruskeresők által biztosított védelmet.

Rosszindulatú, titkosításalapú zsarolóvírusok támadása

Előfordult már, hogy legszívesebben üvöltött volna mérgében, mert véletlenül kitöröltek egy dokumentumot vagy titkosításalapú zsarolóvírus áldozatává vált? Vagy esetleg mert egy dokumentum egy része véglegesen törlődött?

Adatletöltés jelszóvédelem nélküli adathordozóról

Napjainkban az információk többnyire az eszközökkel együtt vesznek el.

Dokumentumok kiszivárgása

Valaki megkísérel bizalmas információt kijuttatni a vállalaton kívülre.

Fizikai biztonság – a behatolás kockázata

Ha minden adatot a keze ügyében tárol, természetes, hogy nyugodtabbnak érzi magát. Azonban bárki, aki bejut a cég területére, akár legálisan vagy törvényellenes módon, szintén hozzájuthat az Ön adataihoz.

Az adatarchiválás hiánya

A helyi eszközök elromolhatnak, és az adatok – véletlenül vagy szándékosan – törlődhetnek.

Nincs 100%-osan biztos védelem!

A fent bemutatott fenyegetések fényében elmondhatjuk, hogy a kiberbiztonság kérdését átfogó megközelítéssel érdemes kezelni!

Ne legyenek álmatlan éjszakái, forduljon hozzánk bizalommal!