Windows Embedded Standard 7

A Windows Embedded Standard 7 operációs rendszer a Windows 7 Ultimate-re épül, annak a testreszabható változata

A beágyazott rendszerek számára elérhető (úgynevezett Embedded Enabling Features: Enhanced Write Filter, File Based Write Filter, Registry Filter, USB Boot, Dialog Blocker,stb..)speciális funkciót és drivert tartalmaz. Ugyanakkor a Windows7 összes új funkciója elérhető benne(VHD Boot, Multitouch, Applocker, Media Center, stb…) Telepíthető a Windows XP Pro-hoz hasonló egyszerű módon a célgépre, illetve az ICE fejlesztőkörnyezet segítségével összetettebb formában.

Kompatibilitás

A Windows Embedded Standard teljes mértékben kompatibilis a Windows 7 Ultimate rendszerrel. Ez azt jelenti, hogy minden Windows 7 Ultimate rendszeren futó program vagy illesztőprogram módosítás nélkül fut a Windows Embedded Standard rendszeren.

Bitlocker To Go

A Windows Embedded Standard tartalmazza a Bitlocker To Go-t is.
A Bitlocker To Go a Bitlocker hatékony titkosítását biztosítja a cserélhető eszközök számára is. Így titkosított USB-meghajtókat használhat, amelyek csak a beágyazott rendszerről érhetők el.

.NET-keretrendszer – Ügyfélprofil

A .NET-keretrendszer most fel van osztva a keretrendszer teljes verziójára és az ügyfélprofilra. A keretrendszer teljes verziója minden összeállítást tartalmaz a maximális kompatibilitás biztosítása érdekében, de a keret mérete is nagy
Ha kis helyigényre van szüksége, és az alkalmazásnak nincs szüksége a keretrendszer összes funkciójára, használhatja a .NET-keretrendszer ügyfélprofilját. Az ügyfélprofil a teljes .NET-keretrendszer egy részhalmaza, amely sokkal kisebb méretű, de a legfontosabb összeállításokat továbbra is tartalmazza.

Továbbfejlesztett tűzfal

A Windows már tartalmaz egy hatékony tűzfalat, amely részletesebben konfigurálható, mint az XP verzió. Még több beállítást is támogat az eszköz helyétől függően. A házirend beállítható úgy, hogy csak privát, nyilvános vagy tartományi hálózatra vonatkozzon. Attól függően, hogy az eszköz a 3 hálózattípus valamelyikéhez tartozik-e, a megfelelő tűzfalszabályzat érvényesül.

Szenzor API

A Windows natív támogatást tartalmaz a szenzorokhoz, amely lehetővé teszi az érzékelők egyszerű elérését és az adatokra való reagálást. Például egyszerűen csatlakoztathat egy fényerő-érzékelőt, hogy reagáljon az alkalmazás aktuális megvilágítására, vagy csatlakoztathat egy GPS-érzékelőt, hogy pontos helyadatokat kapjon az eszközről.

Nincs termékaktiválás

A korábbi Windows Embedded verziókhoz hasonlóan (XPe, WES2009, POSReady,…) az új Windows Embedded verzióhoz sem lesz szükség Windows-aktiválásra.

Egyedi Shell

A Windows lehetővé teszi az alkalmazás shellként való használatát. Ez a legjobb módja az eszköz testreszabásának, és közvetlenül az alkalmazásból való rendszerindításnak.

Beszéd – Szöveg felolvasása és beszédfelismerés

A Windows Embedded hatékony API-t tartalmazott a beszédszolgáltatások megvalósításához. A Text-To-Speech segítségével könnyedén implementálhat professzionális TTS-alkalmazásokat az elérhető SAPI hangok széles skálájával. A továbbfejlesztett beszédfelismerő motor lehetővé teszi a Windows és az alkalmazások teljes hangon történő vezérlését.

Windows Update

A legújabb beágyazott verzióval a Windows Update támogatott. Ez azért lehetséges, mert a Windows Update tudja, hogy mely szolgáltatások vannak telepítve, és csak ezekhez az összetevőkhöz kéri le a frissítéseket! Az eszközök mostantól közvetlenül csatlakozhatnak a Microsoft Update szolgáltatáshoz, hogy lekérjék a Windows legújabb biztonsági frissítéseit.

Nyelvi csomagok

36 nyelvi csomag lesz elérhető Windowshoz. Maga a Windows nyelv semleges, és a megfelelő nyelvi csomag telepítésével menet közben is lefordítható a kívánt nyelvre. A nyelvek közötti váltás is lehetséges néhány kattintással futás közben.

Licencek és eszköztár

Licenc számLeírásMegjegyzés

7WT-00049

Windows Embedded Standard 7 E Runtime License

E version – Minden eszközhöz egy licenc szükséges

7WT-00050

Windows Embedded Standard 7 P Runtime License

P version – Minden eszközhöz egy licenc szükséges

2QG-00003

Windows Embedded Standard 7 C Runtime License

C version – Minden eszköznek egy licencre van szüksége a csatlakoztatott médiaeszközökhöz (set-Top-boxok,…)

5CA-00039

Windows Embedded Standard 7 Toolkit – with SP1

Eszközkészlet a Windows Embedded Standard 7 SP1 rendszerképeinek létrehozásához – csak egyszer szükséges

Eszközkészletenként 2 ingyenes támogatási esetet tartalmaz!

Elérhetőség és támogatás

Elérhető

A mainstream támogatás vége

A kiterjesztett támogatás vége

2025. 07. 272015. 10. 13.2020. 10. 13.

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!