Posted on

Lapszabászat és folyamatoptimalizálás egy szoftverben

Lapszabászat és folyamatoptimalizálás egy szoftverben

A BiPPo egy magyar fejlesztésű bútorlap-szabászati optimalizáló program, amely bútorlap-szabászattal foglalkozó cégek és asztalosok számára készült. Ez a program lehetővé teszi a gyors optimalizálást és a grafikus, méretarányos szabászati terv megjelenítését. A programban beállítható a nagy tábla és a kis alkatrészek forgatása is, valamint figyelembe veszi a fűrészlap vastagságát, a szálirányt és az élfólia kezelést is.

lapszabászat

Az optimalizálás jelentése a legjobb hatásfokra törekvés, valamint a legjobb hatásfokra beállít. Optimalizálni szinte mindent lehet: folyamatokat, honlapot, szoftvert és még sok egyebet. Ez által energiát, pénzt és időt takaríthatunk meg. Optimalizálhatjuk a munkafolyamatot is, ami arról szól, hogy hogyan lehet egy munkafolyamatot a legjobban elvégezni, amivel pénzt és időt spórolhat meg a vállalkozó, esetlegesen több terméket tud létrehozni. A szervezetek a munkafolyamatokkal koordinálják az emberek közötti feladatokat. A végső cél a hatékonyság és a jövedelmezőség javítása. Az optimalizálások időtállóak, hiszen megmaradnak, így több alkalommal felhasználhatóak. A nagyobb bútorlap-szabászattal foglalkozó vállalkozásoknak nagy projektjeik vannak, így általában 1 havi terv alapján dolgoznak, amit a vágó-leszabó programba rögzítenek be, mint például a BiPPo, és ez alapján fog majd a munkavégzés történni. Az optimalizáló program segítségével optimalizálhatóak a szabásztervek, így csökkentve a keletkezett hulladék mennyiségét.

Az optimalizáló programunk az egyik legoptimálisabb a piacon, hiszen nem csak tábla, hanem folyamat optimalizálására is képes, tehát több termék egyszerre történő optimalizálására. A nagy projektekhez szükség lehet akár 1000 darab nagy táblára is, amiből majd elkezdik a lapszabászatot. A táblákat targoncával hordják a lapszabász gépekhez. Ekkor elkezdik leszabni a bútorlapokat, először például csak a hátfalakat, majd ezt követően az előlapokat és így haladnak sorba tovább elemenként. Ilyenkor kialakulhat egy esetleges helyhiány a már leszabott bútorlapok felhalmozódásától, ezért nagyon fontos, hogy a munkafolyamat ütemezés folyamatos legyen. A folyamatok teremtik meg azokat az eredményeket, amelyeket a vállalat eljuttat majd a vevőihez.

folyamatoptimalizálás

 

Berényisoftware Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

6726 Szeged, Alsó kikötő sor 11. D. ép.

Telefon: +36 30 777 7529

Fejlesztés: fejlesztes@berenyisoft.com

Iroda: office@berenyisoft.com

Információ: info@berenyisoft.com

Lépjen kapcsolatba velünk!