Posted on

Hasznos információk tömeges SMS küldéshez

Hasznos információk tömeges SMS küldéshez

sms

Akár több száz ügyfélnek, partnernek vagy munkatársnak küldhetünk egyszerre tömeges üzenetet SMS-ben. Ezzel a szolgáltatással több ügyfelet érhetünk el. Manapság a beérkező marketing célú e-maileket, hírleveleket nem is vesszük figyelembe. Ezek általában már alapból a spam mappába kerülnek. A tömeges SMS  gyors, hatékony és célra törő. A kiküldött üzenetek 95%-a megnyitásra kerül. A tömeges SMS előnye, hogy nincs hibás email cím, bizonytalan postai kézbesítés, vagy felesleges szórólapozás.

Az üzeneteket két fajtára bonthatjuk

GSM üzenet

Unicode üzenet

A GSM szabvány az angol abc-t használja, így bizonyos magyar karaktereket nem tartalmaz, tehát ezt ékezetek nélkül kell írni. Egy darab GSM üzenet mérete 160 karakter, két darab GSM üzenet mérete 306 karakter, három GSM üzenet mérete 459 karakter. Ahogy a karakterekből láthatjuk, az üzenet mérete nem duplázódik meg. Ez azért van, mert az üzenetek láncolva vannak egymáshoz, ami minden SMS-nél elvisz 14 karaktert. Az üzenetben küldhető tartalom mérete limitált, egy üzenet legfeljebb három SMS-ben küldhető. A karakter bármi lehet, a szóköz a vessző és a pont is beleszámít. Tehát, ha az üzenetet három üzenet karakteréből tudjuk összeállítani, ez egybe fog kimenni. A megrendelő viszont a tranzakció után fizet, ami jelen esetben a három darab üzenet díja.

A Unicode már tartalmazza az ékezetes karaktereket. Ha egybe akarjuk kiküldeni a tömeges SMS-t, akkor bele kell férni a 70 karakterbe. Két darab Unicode üzenet mérete 134 karakter, három darab mérete 201 karakter. Itt is látható, hogy az üzenetek láncolva vannak egymáshoz, ami biztosítja, hogy egybe megy ki az üzenet. Lássunk egy példát: Ha automatikusan küldenél ügyfeleidnek üzeneteket, használd az SMS Sendert időzített tömeges SMS-ek kiküldéséhez.– ez egy 113 karakteres Unicode üzenet, tehát két üzenet tartalmát küldeni ki egyben. Ez az SMS egy egyirányú kommunikáció, tehát a felhőből megy ki, amit akár időzítve is küldhetünk.

 

Berényisoftware Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

6726 Szeged, Alsó kikötő sor 11. D. ép.

Telefon: +36 30 777 7529

Fejlesztés: fejlesztes@berenyisoft.com

Iroda: office@berenyisoft.com

Információ: info@berenyisoft.com

Lépjen kapcsolatba velünk!